(ANBEFALING) En digital dagligdag af Eva Fog

I forbindelse med medieworkshoppen og konferencen d. 2. feb., hvor bl.a. over dagtilbudsledere har være samlet i Aalborg, har pædagogen og specialisten i børn og it Eva Fog lavet et inspirationshæfte, Inspiration til en digital dagligdag for pædagoger på småbørnsområdet. Hæftet har gjort tilgængeligt via Facebookgruppen Digital teknik for småbørnspædagoger, hvor man også kan hentet anden inspiration inden for it og digitale medier.

Eva Fog beskriver sit hæfte som en guide til, “hvordan man kan komme i gang med den digitale hverdag i daginstitutionerne uden at behøver forudgående teknisk forståelse“. Hun har i dette hæfte konkretiseret, hvordan man kan gør brug og valget af forskellige digitale medier, herunder tablets,apps og aktiviteter med digital teknik.

Det pædagogiske grundlag for hæftet er, at alle kan arbejde med digitale medier og teknik. Selve niveauet af brugen og anvendeligheden afhænger af interesse, eksponering og viljen til, at det kan lade sig gøre, samtidig handler det også om at være en mediepædagogisk rollemodel, da det er igennem dannelses- og læringsprocesser, at der “skabes en sund og drivers brug og forståelse. Fra, at være ekskulderende redskab, gøres den digitale teknologi til endnu et udfoldelsesrum, hvor leg og den medfølgende læring blomstrer“.

Hæftetsemner er:

  • Det pædagogisk grundlag…
  • Valg af tablets…
  • Vælg gode apps…
  • Aktiviteter med digital teknik…
  • Anbefalinger – App producenter…
  • Anbelinger – Teknik producenter…
  • Links & ordbog…

Læs hæftet her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s